Mari Kallio

PK-tottis, Rally-Toko

Olen ylöjärveläinen koiraharrastaja, joka on löytänyt uuden ammatin rakkaan harrastuksen parista. Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon (AT) ja vuodesta 2015 olen kouluttanut työkseni koiranohjaajia erilaisilla kursseilla ja yksityisohjauksessa.

Seuraan aktiivisesti eläinten hyvinvointiin, koulutukseen ja käyttäytymiseen liittyvää uutta tutkimustietoa ja pyrin soveltamaan sitä koulutuksissani. Olen hionut omia koulutustaitojani myös useilla operantin ehdollistamisen kursseilla eli niin sanotuilla kanakursseilla.

Tärkein tehtäväni kouluttajana on ohjata ja kannustaa koiranohjaajia kehittymään omien koiriensa kouluttajina. Edellisen ammatin kautta hankkimani, yli kymmenen vuoden kokemus ihmisten kouluttamisesta antaa siihen hyvän pohjan.

Olen ollut mukana pelastuskoiratoiminnassa kymmenen vuoden ajan ja kouluttanut sinä aikana kaksi hälytystason kokeet suorittanutta koiraa. Niiden kanssa olen osallistunut kadonneiden henkilöiden etsintöihin. Kouluttauduin pelastuskoirapuolella myös kouluttajaksi, ryhmänjohtajaksi ja koetestaajaksi.

Koirien hajuaistin ylivoimaisuuteen tutustuin vuonna 2012, kun lähdin kouluttamaan koiralleni hajuerottelua ja tunnistusjälkeä. Hajutyöskentely ja hajuerottelu kiehtovat yhä ja nykyään toteutan niitä mm. Nose Work:n parissa.

Tällä hetkellä harrastan kelpie Sisun kanssa palveluskoiralajeista jälkeä ja hakua, rally-tokoa ja Nose Work:a. Sisu on saavuttanut PK-jäljeltä Suomen käyttövalion (FI KVA) arvon. Rally-tokossa Sisulla on RTK3-koulutustunnus ja kisaamme mestariluokassa. Hakukokeista meillä on HK1-koulutustunnus.

Laumamme eläinjäseniin kuuluvat Sisun lisäksi myös eläkeläiskoira Pilkku ja kissa Hyrrä.