Sari Tuomivaara

Rally-Toko

Olen vuonna -67 syntynyt, alun perin Tamperelainen, nykyisin Hämeenkyröläinen. Koulutukseltani olen ympäristötieteilijä (FM).

Minulla on ollut koiria vuodesta 1992, ennen nykyisiä koiriani neljä villakoiraa. Tällä hetkellä minulla kaksi espanjanvesikoiraa Rane (s.2008) ja Siiri (s. 2015) sekä keskikokoinen villakoira Riitu (s.2008). Lisäksi perheeseemme kuuluu sheltti Sisu (s. 2011), jonka kanssa kilpailen agilityssa sekä karjalankarhukoira Taru, jonka kanssa tähtäämme rally-tokon alokasluokkaan. Rane on kilpaillut agilityssa maxi 3 –luokassa, tokossa erikoisvoittajalu

okassa ja on rally-tokossa nyt mestariluokassa. Riitu on kilpaillut agilityssa medi 2-luokassa ja on rally-tokossa nyt voittajaluokassa. Sisu kilpailee agilityssa medi 1-luokassa.

Koirien kanssa olen harrastanut monenlaista mm. agilitya, tokoa, rally-tokoa, pelastuskoiratoimintaa (rauniot, haku ja jälki), flyballia, mejää, doboa, metsästystä ja vesipelastusta.

Koulutusohjaajana aloitin vuonna 1994 agilityssa ja myöhemmin olen toiminut kouluttajana myös mm. rallytokossa, tokossa ja pelastuskoiratoiminnassa. Kennelliiton pätevöimä koulutusohjaaja olen rally-tokossa, agilityssa, arkitottelevaisuudessa ja vesipelastuksessa. Olen myös vapaaehtoisen pelastuspalvelun valmiuskouluttaja.

Rally-tokoon tutustuin syksyllä 2014 ja kilpailemisen aloitin Riitun ja Ranen kanssa talvella 2015. Rally-tokon kouluttajana olen toiminut kesästä 2015 ja pätevöity koulutusohjaaja olen ollut syksystä 2016 alkaen.

Omia koulutustaitojani olen pyrkinyt kehittämään mm. osallistumalla useiden eri kouluttajien ja lajien koulutuksiin ja seminaareihin. Lisäksi olen käynyt paljon erilaisia operanttiin ehdollistamiseen perustuvia kursseja ja koulutuksia (Joy of learning) ja mm. kaksi ns. kanakurssia eli operantin ehdollistamisen work shoppeja (Trainer’s Choice).

Koulutukseni perustuu positiiviseen vahvistamiseen ja koirakon hyvään ja iloiseen yhteistyöhön.